Τα καλύτερα ντολμαδάκια γίνονται με φύλλα σουλτανίνας επειδή είναι τα πιο τρυφερά. Μπορούν να διατηρηθούν με άλμη. Βέβαια δεν είναι ότι καλύτερο γιατί γίνονται πολύ αλμυρά.
Εγώ συλλέγω τα τρυφερά και κοντά στην κορυφή, μεσαίου μεγέθους φύλλα την άνοιξη και αφού τα κάνω ρολό και τα κλείνω σε μερίδες σε νάυλον σακουλάκια στην κατάψυξη. Καλύτερο είναι πριν τα βάλουμε στην κατάψυξη, να τα ζεματίσουμε σε βραστό νερό βουτώντας τα, αλλά όχι πάνω από ένα λεπτό.
Όταν θα τα μαγειρέψουμε πρέπει να έχουν ξεπαγώσει φυσικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσοχή!! Τα φύλλα που αγοράζετε δεν πρέπει να έχουν σημάδια φυτοφάρμακου!
Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου